Danske Prædikener Genfortalt
Prædikengenren er en anvendelsens genre, og uden sammenligning den mest anvendte i dansk litteratur. Genren er både mundtlig og skriftlig. Podcastserien imødegår dette særkende ved at udarbejde mundtlige udlægninger af skriftlige kilder. Hver episode indeholder en engageret samtale mellem en vært og en mikrofonholder, som præsenterer en prædikant og udlægger en udvalgt historisk prædiken. https://www.danskepraedikenergenfortalt.dk/
Danske Prædikener Genfortalt
Kierkegaard V: Jesu fryderåb: Kom til mig (1847 & 1848)
Nok skrev Kierkegaard tekster, hvori han udlagde prædikentekster, men kun sjældent prædikede han selv. Hans opbyggelige forfatterskab giver os indtryk af, hvordan han ville skrue en prædiken sammen. Tonny Aagaard Olesen udfolder to taler med eksempler på, hvad Kierkegaard ville have sagt i en prædiken på den sidste søndag i kirkeåret i anden tekstrække.
På den sidste søndag i anden tekstrække kulminerer kirkeåret i Jesus’ fryderåb: Kom til mig alle som arbejde og er besværede (Matt 11,28). Kierkegaard har udlagt denne evangelietekst i to vidt forskellige taler, først i Lidelsernes Evangelium, dernæst i en fredagsprædiken i Christelige Taler, som Kierkegaard selv har holdt i Vor Frue Kirke. Hvordan udlægger Kierkegaard teksten? Kierkegaards to tekster er ”Mit Aag er gavnligt og min Byrde er let”, nr. 2 i Lidelsernes Evangelium, i Opbyggelige Taler i forskjellig Aand, SKS 8,331-346, samt ” 1848: Kommer hid til mig alle, som arbeide og er besværede”, nr. 2 i Taler ved Altergangen om Fredagen. Christelige Taler, i Christelige Taler, SKS 10, 277-283. Optagelsen er fra Odense juni 2024.